Selecteer een pagina

Voice-over [OLD]

Voice-over

Grote kans dat je mijn stem als voice-over wel eens hebt gehoord in een commercial, bedrijfsfilm, presentatie, evenement of festival.
Bij het inspreken van een voice-over is het belangrijk dat het precies past in het geheel om tot een professioneel resultaat te komen. Inleven in de doelgroep is daarbij van belang. Het aanvoelen van de juiste sfeer en dat met de juiste tone-of-voice inspreken. Dat kan!

Festivals en evenementen

Voor festivals of evenementen maak ik ook complete aankondigingen en vormgeving, geheel in stijl van het evenement. Met muziek en effecten. Zie hieronder voor een demo.

Heb je snel iets nodig? Geen probleem! Bel me gerust of stuur me een berichtje?!


Neem nu contact met me op!

Wat is een voice-over of stemacteur?
Eigenlijk is stemacteur alleen maar een andere naam voor een voice-over, maar dekt misschien toch iets beter de lading. Omdat het bij het inspreken van een commercial, documantaire, bedrijfsfilm of andere video gaat om het aanspreken van de doelgroep. Het is belangrijk dat je hierbij de juiste toon en sfeer kunt neerzetten. Moet een stem bijvoorbeeld betrouwbaar overkomen of op een schreeuwerige manier de aandacht trekken om iets aan te prijzen.

Een voice-over is in de basis een stem die buiten beeld, of in een audioproductie, het commentaar geeft op de gebeurtenissen in een audio visuele productie. Dat kan op de televisie zijn, bijvoorbeeld in een documentaire of commercial, maar ook in een bioscoopfilm. Bij films en televisie is de verteller vaak iemand die niet in beeld komt, maar het kan ook een acteur zijn die wel te zien is in de film. Bijvoorbeeld een acteur die in een film zijn gedachten verwoord. Soms wordt er ook gekozen voor een stem in de film die alleen de verteller is van het verhaal en dus geen acteur die ook te zien is. Commercials op tv, radio of internet worden vrijwel altijd door een voice-over ingesproken.